Adres: Sterrenlaan 24, 5505 AJ VELDHOVEN             Tel: 040-2540916

Oefentherapie

Oefentherapie is een therapie gericht op het behandelen van lichamelijke klachten en het verbeteren van lichaamsfuncties.
Afhankelijk van de oorzaak krijg je verschillende houdings- en bewegingsadviezen. Door middel van oefeningen leer je bepaalde spieren te versterken en andere te ontspannen of op lengte te brengen. Dit maakt je bewust van je eigen houding en bewegingspatroon.

Specialisaties

Hoe helpt de oefentherapeut jou?

In een kennismakingsgesprek (de intake) brengt de oefentherapeut je klachten in kaart. Afhankelijk van de oorzaak krijg je verschillende houdings- en bewegingsadviezen. Door middel van oefeningen leer je bepaalde spieren te versterken en andere te ontspannen of op lengte te brengen. Dit maakt je bewust van je eigen houding en bewegingspatroon.

De oefeningen en adviezen die je krijgt zijn afgestemd op je lichaam en je dagelijkse activiteiten. Hierbij kijkt de oefentherapeut zowel naar je werkomgeving (bijvoorbeeld de hoogte van je stoel en bureau) als naar je thuissituatie (stofzuigen, strijken) en hobby’s (bijvoorbeeld sporten, tuinieren, klussen).

Door de adviezen toe te passen, leer je je eigen mogelijkheden optimaal te benutten. Een oefenschema dat geheel bij jouw lichaam past, helpt je daarbij. Want ongeacht je klachten is het cruciaal dat je blijft bewegen; je zult merken dat je klachten daardoor afnemen.