Adres: Sterrenlaan 24, 5505 AJ VELDHOVEN             Tel: 040-2540916

Meer weten over

hart- en vaatziekten

Versterk je conditie met oefentherapie

Heb je een hartinfarct gehad, of een beroerte (herseninfarct)? Of last van pijn op je borst? Hart- en vaatziekten kunnen een grote impact hebben op de kwaliteit van je leven. Het is niet altijd duidelijk hoe deze kwalen ontstaan maar met oefentherapie kun je de schade beperken en een gezonde leefstijl ontwikkelen.

Hart- en vaatziekten komen veel voor. Het is niet altijd duidelijk hoe de verschillende vormen van hart- en vaatziekten ontstaan. Uit onderzoek blijkt dat een ongezonde leefstijl het risico op aandoeningen aanzienlijk vergroot. Aspecten van een ongezonde leefstijl zijn onder andere roken, ongezonde voeding en te weinig beweging.

Wanneer ga je naar de oefentherapeut?

Na een hartinfarct of beroerte kan de oefentherapeut je helpen bij het herstel en het verbeteren van je levenskwaliteit. Daarnaast behandelt de oefentherapeut de gevolgen van:

  • hartaandoeningen
  • etalagebenen (claudicatio intermittens)

NB: Oefentherapeutische behandeling vindt uitsluitend plaats in overleg met je specialist.

Hoe helpt de oefentherapeut jou?

In een kennismakingsgesprek (de intake) brengt de oefentherapeut je klachten in kaart. Tijdens de behandeling krijg je oefeningen om je fysieke belastbaarheid te verbeteren en te stabiliseren. Daarnaast leer je om te gaan en te functioneren met eventuele beperkingen in het dagelijks leven, en – indien van toepassing – een gezondere leefstijl te ontwikkelen.