Adres: Sterrenlaan 24, 5505 AJ VELDHOVEN             Tel: 040-2540916

Paramedische pijnpraktijk

Welkom bij onze Paramedische Pijnpraktijk, een eerstelijns behandelinstelling gespecialiseerd in het ondersteunen van mensen met ALK (aanhoudende lichamelijke klachten, voorheen ook SOLK genoemd).

Bij onze praktijk bieden we een modulair behandeltraject, ontworpen om een holistische benadering van uw gezondheid en welzijn te bieden. Ons traject bestaat uit verschillende modules, waaronder psycho-educatie, pijneducatie, oefentherapie, Feldenkrais en het resetten van lichaam en geest. Deze modules kunnen worden aangepast en gecombineerd op basis van uw unieke behoeften en doelen, en bieden een veelzijdige aanpak voor de behandeling van ALK (SOLK).

udingsklachten en bewegingsklachten

De modules

De module psycho-educatie helpt u te begrijpen hoe psychologische factoren uw lichamelijke klachten kunnen beïnvloeden, terwijl de module pijneducatie u uitleg geeft over de werking van pijn en hoe u deze kunt beheersen. Oefentherapie helpt bij het veranderen van uw bewegingspatronen en het opbouwen van de belastbaarheid, terwijl de Feldenkrais-methode zich richt op het vergroten van uw bewegingsvrijheid en het verminderen van pijn. Tot slot helpt de module voor het resetten van lichaam en geest u om stress en spanning los te laten en een andere patronen te ontwikkelen in het denken over pijn en het belasten van uw lichaam. Zo wordt de rol die de pijn in uw leven speelt steeds kleiner waardoor u alle aandacht kunt besteden aan die dingen die écht belangrijk voor u zijn in uw leven.

Om het herstel te bevorderen wordt ook aandacht besteed aan uw voedingspatroon en uw slaappatroon.

 

Bij onze praktijk wordt uw zorg geleverd door een team van drie ervaren therapeuten, elk met hun eigen specialisaties. Yvonne is gespecialiseerd in de behandeling van chronische pijn en leefstijlcoaching, Linda brengt expertise in de Feldenkrais-methode en Peter is een expert in psychosomatische oefentherapie, slaaptherapie en het behandelen van aanhoudende lichamelijke klachten.

Aanpak

Ons team werkt nauw samen om ervoor te zorgen dat uw zorgplan volledig is afgestemd op uw behoeften, met als doel u te helpen uw gezondheid en welzijn te verbeteren.

Bij de Paramedische Pijnpraktijk zijn we toegewijd aan het leveren van de beste zorg aan onze patiënten. Of u nu worstelt met SOLK of andere pijnklachten, ons team staat klaar om u te ondersteunen op uw reis naar herstel